SV Marum versterkt zich op deadline day met vier nieuwe spelers (2024)

SV Marum versterkt zich op deadline day met vier nieuwe spelers (1)Marum- Eerder werden Jetse Tuithof van Jubbega en Joran van Kernebeek van Zeerobben al gepresenteerd bij Marum. Daar komen nu nog eens vier talenten bij. Hieronder presenteren we de nieuwe aanwinsten:

Tygo Smid

De eerste speler die we presenteren is de 20-jarige Tygo Smid. Tygo is geen onbekende bij de club. Hij is de broer van keeper Leco Smid ( JO-19 ) en de zoon van Anco Smid, die nog wekelijks in het 4e elftal speelt. Kortom, echte clubmannen. Tygo komt over van Be Quick 1887 uit Groningen. Hier speelde hij vooral in de jeugd op divisieniveau en werd hij dit jaar 8e met de Onder-21 in de 4e divisie. ‘Na lange tijd op het hoogste niveau gevoetbald te hebben in de jeugd, voelt dit als het juiste moment om terug te keren bij mijn oude club SV Marum’, aldus Tygo. Tygo is een veelzijdige speler die op meerdere posities kan spelen. Zijn ambitie is om als jonge speler een vaste waarde te worden in het eerste elftal van Marum en zijn kwaliteiten toe te voegen aan het team. Hij hoopt samen met de nieuwe selectie volgend seizoen te knokken voor het kampioenschap en daarmee terug te keren in de 1e klasse.

Tycho de Moor

Tycho de Moor is 17 jaar en voetbalde de afgelopen jaren bij Drachtster Boys. Tycho is de broer van Vince die uitkomt in JO17-1 van SV Marum en de zoon van Didier de Moor die al jaren onderdeel uitmaakt van de jeugdcommissie van de club. Ook familie De Moor is dus nauw betrokken bij de club. Tycho speelt voornamelijk centraal achterin, maar ook op het middenveld. Hij heeft de stap naar SV Marum gemaakt, omdat hij zichzelf wil ontwikkelen in het eerste team. ‘Ik kijk uit naar mijn terugkeer bij deze fantastische club met veel ambitie en een goede trainer’, zegt Tycho die zijn voetbalcarrière in de jeugd van SV Marum begon en daar een van de grote talenten was.

Maro van der Veen

Maro van der Veen, 19 jaar oud en is een bekend gezicht in Marum. Op zijn 5e begon Maro bij DSS in Haarlem waar hij toen woonde. Op zijn 7e verhuisde Maro naar Marum en begon hij bij SV Marum te voetballen. Net als zijn broertje Damiq, nu spelend in de JO19-1 en zijn vader Marcel, uitkomen voor SV Marum 45+. Tot zijn 15e heeft Maro met veel plezier in Marum gespeeld. Daarna heeft hij een uitdagende voetbalperiode gehad in de jeugd bij Drachtster Boys, waar hij vooral op divisieniveau speelde. Nu Maro weer terug is op het oude nest, hoopt hij een vaste waarde te worden in de eerste selectie van SV Marum. Ik heb er zin in om weer met mijn vrienden en bekenden op het veld te staan’, aldus Maro, een echte middenvelder die op meerdere posities uit de voeten kan.

Darren Wevers

Tot slot presenteren we Darren Wevers. Darren woont in Marum en kent hier ook zijn oorsprong. Als groot talent ging hij bij SC Heerenveen aan de slag, waar hij veel speelminuten maakte. Door een zware knieblessure kwam hier helaas een einde aan. Darren vertrok naar Be Quick 1887 in Groningen om daar met zijn vrienden op hoog niveau te voetballen. Afgelopen seizoen maakte Darren zijn eerste officiële goal in de 4e divisie voor Be Quick 1887. Midden in het seizoen besloot hij een punt achter zijn carrière te zetten om te gaan reizen. Toch kriebelde het bij Darren om weer te gaan voetballen en ook nog samen met zijn vriend Tygo Smid en zijn neef Joran van Kernebeek. ‘Darren is een zeer technische aanvaller die ook op de 10-positie uit de voeten kan. Daarnaast is Darren superfit en kan hij een grote waarde hebben voor de club’, aldus André Boezerooy.

‘Wij zijn blij met de komst Tygo, Tycho, Maro en Darren. Dit zijn grote talenten voor onze club en deze moeten we koesteren, want de jeugd heeft de toekomst.’, aldus Simon Neef ( TC )

Ook sluiten talenten Rens Mulder, Niels Pepping en Jort Appelo aan bij de eerste selectie. Zij komen over van JO19-1 en krijgen ook een kans om zich te bewijzen in de eerste selectie van SV Marum.

Trainer Minno van der Werff is blij met de nieuwe jeugdtalenten. Van der Werff combineert graag ervaren spelers met jeugdspelers. ‘We wensen alle jongens, namens de TC van SV Marum, veel succes komend seizoen’, besluit Gert Heuker ( TC )

Daarnaast zijn Jurn Wagenaar en Tieme Zwama vertrokken naar Grootegast. Beide heren hebben hun hele carrière voor SV Marum gespeeld en gaan nu voor hun kansen bij FC Grootegast. We wensen deze twee toppers veel succes bij hun nieuwe club en de deur staat in Marum altijd voor hen open.

SV Marum versterkt zich op deadline day met vier nieuwe spelers (2)

SV Marum versterkt zich op deadline day met vier nieuwe spelers (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 5894

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.