Edimax BR-6574N - A2I - Product reviews (2024)

Ben op zoek naar een nieuwe router gegaan omdat mijn oude 100mbit router LINKSYS WRT110 Mijn ubee modem van ziggo snelheden niet goed verwerkte (meer offline gebounched, dan online gebleven bij belasting tot topspeed).

Deze Router van Edimax ziet er van buiten gelikt mooi afgewerkt uit, op het eerste gezicht lijken de drie antennes aan de achterkant dicht bij de UTP poorten te zitten maar dat gaat uiteindelijk toch goed af, het erop draaien van de los bijgeleverde antennes gaat vlot.

Daarnaast is de aan en uit knop van deze router aan de power adapter kabel gelinkt alsof je een schemerlamp bedient wel ok als je bedenkt dat het opzetten van deze Router via de webtool interface met wireless N + security niet gesmeerd verloopt. Ik heb het hier over een Edimax BR-6574N Firmware v1.76 de bijgeleverde met plak rand rubberen witte dopjes (voor de onderkant) zijn als extra ook niet overbodig er zitten er meerdere bij met het idee waarschijnlijk dat je de eerste wel eens zou kunnen missen met het erop plakken maar dat terzijde.

Ik had het gevoel een vlot apparaat in te schakelen.
Maar dat werden donkere wolken toen de WPA2 beveiliging instellingen de Wireless N instelling doodleuk naar wireless G terugwierp. Na wat geklungel met de Edimax support EU. En een halfbakken antwoord op mijn issues die deze firmware leken te vertonen. Kreeg ik na de factory reset, en apply (das een reboot van 45s ++) op deze router de wireless N die hij al standaard als factory setting wel weergeeft toch ook met beveiliging van G naar N, ho*ra niet een interface voor een leek, en zeker niet logisch als je een router met 3 a 4 restarts op een ESSID kunt zetten met een Wireless N beveiliging. Overigens moet ik zeggen het antwoord van Support niet half in de buurt kwam met de chronologische volgorde waarmee ik de modem wel op wireless N kreeg + beveiliging.(Maar goed ik ben een skill aap met een banaan voor ze neus in dat geval)

Je zou er vanuit gaan dat een router met continue/doorgaan optie in 1 restart alle onthouden changes ineens restart en goed opstart, nou dat is een fabeltje het ontbreekt aan logische werking van de webtool interface op deze firmware.

Nu de router toch klaar is voor gebruik kan ik zeggen dat ie wild stabiel snelheid van de Ubee modem van ziggo uitschud, het apparaat doet precies wat je van snelheid mag verwachten 117Mbit/s down 9,7Mbit/s up zowel op ziggo speedtest zelf als op speedtest.net.

Het opengooien van downloads maakt het me computer meer moeilijk dan makkelijk weer precies wat we willen zien van een gbit router een pluspunt. wat we natuurlijk wel weer merken is na een tijdje het aanroepen van de webtool voor bijvoorbeeld poortjes voorwaarden op zijn zachts uitgedrukt weer aankomen op een reset of aan en uit switchen van onze degelijke schemerlamp switch. Maar ook flauw gezegd als deze router goed ingesteld staat is het een stabiel werkpaard met uitstekende snelheden. De web interface mag dan nu nog reageren als een oud versuft mannetje, na een reset is het instellen wel ok, en heb je ook een router waardig voor snelheid die de fabrikant aangeeft.

De snelheid test internet van wireless op G ligt op 20Mbit/s, N op 60Mbit/s
De snelheid test van wireless N naar 1Gbit Lan wired ging met 8MB/sec via een Laptop.
Verder is het volgens mij gewoon wachten op een stabiele firmware voor de beheerbaarheid van onze klunzige onlogische v1.76 interface.

Afgesloten Conclusie helaas heb ik hem niet kunnen testen op Gbit naar Gbit speed.
Ook is het gezeur van de interface natuurlijk voor de hardcore user een item om hem af te keuren, maar op het idee dat als het goed staat hij als een racepaard ook in ze baan blijft is natuurlijk voor de techniek een pluspunt.

[Even toegevoegd ik heb deze Router laatst (jan/feb-2011) nog 3x Extend met Universal repeater setup gedraait 3x BR-6574n werkend ! zie setup.]

Dus 1x BR-6574n op AP-Stand lan ip op 192.168.2.1 (DHCP-server AAN) (CH11)
1x BR-6574n op Universal repeater-Stand lan ip op 192.168.2.2 (DHCP-server OFF)(CH11)
1x BR-6574n op Universal repeater Stand lan ip op 192.168.2.3 (DHCP-server OFF)(CH11)

(Kanaalnummer "Channels" moeten gelijk staan, net zoals de wireless versleuteling identiek aan de AP settings voor de volgende extenders..)
Root AP SSID (gelijkstellen aan je SSID van AP natuurlijk om onduidelijkheid te voorkomen mag je bij je ESSID : van je Extender een unieke naam voor de xtender verzinnen, dit heeft dus geen invloed of je wel of geen connectie met je AP krijgt wel zie je dan de extra unieke ESSID van je Extender verschijnen.)
ps. Om evt. issues te voorkomen kun je Frequentiebereik AUTO 20/40Mhz op 20Mhz instellen of bv op je pc even als auto laten detecten anders heb je kans dat je N adapter van bv een intel geen juiste connectie kan leggen.

Maar dat werkt dus als een tierelier ! Wireless unlimited !

Ik vernoem het hier dus even werkend op omdat het manual niet vermeld hoe je dit werkend krijgt, er staat wel een paragraaf beschreven maar door dit item te lezen scheelt het een paar uren vraagbaak. Edimax BR-6574N - A2I - Product reviews (1)

10-7-2011 UPDT Firmware 1.76 Itunes setup with Airport Express + Airplay setup Joined netwerk + Remote App )( Ipod touch, en of Iphone4 (3) setup as remote controller app) Router crashes by switching multiple speaker setup. NEEDS A FIX for this Router + firmware 1.76 geen stabiele setup mogenlijk atm met deze router.

Edimax BR-6574N - A2I - Product reviews (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5259

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.