Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (2024)

Kopiraj link

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (1)

Koji bi od dva polovna Volkswagena bio isplativija kupovina - VW Golf 6 ili 7? Auto Klub je uradio detaljno poređenje dva modela, i iako vizuelna razlika nije prevelika, noviji model ipak nudi poboljšanja na svim poljima, ali je neretko i duplo skuplji.

Bez obzira na to je li reč o novom ili polovnom Golfu, ovaj model je već dugi niz godina najtraženiji kod kupaca polovnjaka. A trenutno se na tržištu javlja dilema između Golfa 6 i 7. Iako vizuelna razlika nije prevelika, noviji model ipak nudi značajnija poboljšanja. Pravo pitanje je da li su ta poboljšanja vredna razlike u ceni.

Vratimo se malo unazad: 2008. godine Volkswagen je iznenadio sve zamenivši Golf V (2003. – 2008.) dosta ranije nego što se to očekivalo. Međutim, proizvodnja tadašnjeg najpopularnijeg modela bila je preskupa. Njegova zamena, Golf 6, (2008. – 2012.) koristio je istu platformu, ali je dizajniran sa drugačijim sklopovima koji su mogli da se sastavljaju negde drugde i da se brže koriste na proizvodnoj liniji. „Šestica“ je donela novi nivo prefinjenosti i bezbednosti u svoju klasu, a danas ostaje među omiljenim na tržištu polovnjaka.

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (2)

Sa druge strane, Golf 7 (2012. – 2020.) stigao je na potpuno novoj platformi (Golf 5 i 6 imaju istu), bio je proglašen Svetskim automobilom godine i dobitnik nagrade „Zlatni volan“ u Nemačkoj.

Sada, iako na tržištu polovnih košta više od svojih rivala, kompaktni porodični VW dizajniran je i izrađen po višim standardima od većine njih. Uz to, sadrži neke od najsavremenijih bezbednosnih tehnologija i efikasne benzinske i dizel motore – što i nije neka razlika u odnosu na prethodnika.

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (3)

Nastavljajući trend koji postoji još od predstavljanja prvog modela 1974. godine, Golf 7 je porastao u odnosu na svog prethodnika – duži je 150, širi 13 i niži 4 milimetara, a nešto je i lakši. Neke varijante su lakše i do 100 kilograma u odnosu na prethodni model, zavisno od motora. Poboljšana je i aerodinamika, pa je tako „sedmica“, sa koeficijentom otpora 0,27, za 10 odsto aerodinamičnija od „šestice“.

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (4) Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (5)

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (6) Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (7)

Što se tiče dizajna, dva Golfa su prilično slična. Međutim, stvar je u detaljima. Rubovi točkova na „sedmici“ mnogo su izraženiji, površina elemenata je „čistija“ nego pre, zbog čega automobil izgleda proporcionalnije. Naji*zraženija razlika su prednja svetla, koja su oštrijih linija na novijem modelu.

Ulaskom u kabinu „sedmice“ nećete dobiti osećaj da ste u nekom drugom automobilu nego Golfu. Enterijer je suptilan, praktičan i izrađen sa osećajem za detalje.

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (8) Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (9)

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (10) Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (11)

Međutim, postoje primetne prednosti. Za razliku od Golfa 6, noviji model ima više prostora za putnike. Primera radi, prostor za noge pozadi je za 15 milimetara veći, a prednja sedišta mogu da idu i za 20 milimetara više unazad, što je pogodnije za više vozače. Ima i više prostora za ramena napred i pozadi (31 mm), više prostora za laktove (22 mm), a prtljažni prostor povećan je za 30 litara, pa iznosi 380 litara.

6

Polovnjaci u Srbiji poskupljuju i do 50 odsto

Biznis

6 komentara

Biznis

6 komentara

2

Za nov auto nema para, uskoro teža registracija polovnjaka

Emisije

2 komentara

Emisije

2 komentara

Kontrolna tabla u kabini „sedmice“ ostavlja kvalitetniji utisak i više je okrenuta prema vozaču, kao što je to slučaj kod Golfa 3. i 4. generacije. Uz to, 5,8-inčni ekran postao je standard, a završna obrada je ono što enterijer čini mnogo privlačnijim. Predstavljanjem „sedmice“ bogatija je i standardna oprema, tako da nećete pronaći model bez funkcija kao što su Bluetooth, prednji naslon za ruke i druge stvari bez kojih verovatno možete preživeti.

Što se tiče ponašanja na putu, „sedmica“ nudi malo bolje iskustvo što se tiče upravljanja, performansi i efikasnosti, a glavni razlog je tehnologija. Noviji model je dobio mnoštvo bezbednosnih opcija. Najveći novitet je unapređeno upravljanje zbog kog je Golf 7 direktniji pri malim brzinama, a stabilan pri višim, zbog čega je okretniji nego Golf 6. Sve drugo je – isto.

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (14)

Ispod poklopca motora je najmanje promena. Iako postoje manje razlike u ponašanju na putu zbog tehnoloških promena, sami motori ostaju efikasni kao i kod starijeg modela. Svi benzinski motori sada su opremljeni turbopunjačem, a ponuda kreće od 1.0-litarskog trocilindarskog TSI od 110 KS (koji ne postoji u šestoj generaciji), sledi četvorocilindarski 1.2 (85 KS) do 1.4 TSI (125 KS).

Dizelaši uključuju 1.6-litarski TDI od 110 KS, kao i 2.0 TDI od 150 KS. Ako od svog Golfa želite najbolje, opcije su 2.0 GTD od 183 KS i 2.0 GTI od 220 KS. Zavisno od motora, Golfu 7 treba u proseku pola sekunde manje do stotke u odnosu na Golfa 6, a malo je niža i potrošnja.

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (15)

Volkswagen Golf je, uz Porsche 911, jedan od najboljih primera evolucije automobila na tržištu. Prilikom prelaska iz generacije, ni u jednom trenutku nije napravljen stratosferski skok, već je uvek pomalo unapređivan na važnim područjima.

Cene šeste generacije u Srbiji kreću se od oko 5.000 evra pa naviše, dok ćete za sedmu generaciju neretko morati da izdvojite i duplo više. Dobri, mlađi primerci kreću se i oko 15.000 evra.

9

Kako je VW Golf prve generacije nadživeo Golf “dvojku”

Oldtajmer

Oldtajmer

2

Top-lista: 10 najpopularnijih automobila u Evropi 2021.

Auto

2 komentara

Auto

2 komentara

Ako kupujete polovni kompakt pet do sedam godina starosti, misli će vam krenuti prema Golfu, a i šesta i sedma generacija se poprilično uvoze i lakše se dalje prodaju.

Oba modela imaju ugled zasnovan na prethodnim generacijama, baziran na istrajnosti, jakom držanju cene i lakoj daljoj prodaji. Prednosti su jasne, ali vrede li tu razliku u ceni – na vama je da odlučite.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

golf 6golf 7polovni automobilipolovnjacivolkswagenVWVW Golf

Kopiraj link

Šta je isplativije kupiti kao polovni: VW Golf 6 ili 7? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Allyn Kozey

Last Updated:

Views: 5441

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Allyn Kozey

Birthday: 1993-12-21

Address: Suite 454 40343 Larson Union, Port Melia, TX 16164

Phone: +2456904400762

Job: Investor Administrator

Hobby: Sketching, Puzzles, Pet, Mountaineering, Skydiving, Dowsing, Sports

Introduction: My name is Allyn Kozey, I am a outstanding, colorful, adventurous, encouraging, zealous, tender, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.