Hoe te gebruiken Wise (voorheen TransferWise) om over de grens te betalen of betaald te krijgen (zonder hoge kosten) (2024)

Op een bepaald moment hadden transacties betrekking op handelsvoorwerpen, zoals vee of gewassen. Uiteindelijk werd het praktischer om grotere voorwerpen te vervangen door waardevolle voorwerpen in zakformaat, zoals gouden munten of zelfs sieraden. In de wereld van vandaag wordt veel van de handel gedaan met digitale vervangers voor valuta, zoals creditcards, PayPal en online bankrekeningen. Daarom zijn er kosten verbonden aan het online verkopen van producten en diensten. Overdrachtskosten en beperkingen zijn er in overvloed, vooral als het gaat om internationale zaken. Daarom willen we u laten zien hoe u Wisevroeger TransferWise, om te betalen, en betaald te krijgen, met veel lagere vergoedingen over de grenzen heen.

Natuurlijk wilt u uw diensten of producten waarschijnlijk niet verkopen en ontvangt u als betaling een gouden munt of een sieraad per post. Die transactie zou u echter niet dwingen om vergoedingen te betalen aan een tussenpersoon. De voordelen van online, digitale transacties zijn onder meer directheid, gestandaardiseerde en objectieve handelswaarden en een minimale valuta-fysiekheid (u hoeft uw favoriete stuur niet mee te nemen naar de transactie).

Naarmate transactiemethoden zijn geëvolueerd, hebben we gemak gekregen, maar hebben we de gratis uitwisseling van valuta (en privacy als je een Bitcoin-gesprek wilt beginnen) opgegeven.

Ja, PayPal is snel en bruikbaar in de meeste landen, maar het accepteren van een internationale betaling kan u ergens tussen de 3% en 8% van de transactie kosten, soms meer. Hetzelfde geldt voor creditcards. De gebruikelijke vergoeding van 2.9% +. $ 30 is hoog genoeg, en dat is exclusief internationale betalingen en de complexe kosten bij het gebruik van verschillende kaarten, swipers en online betalingsdiensten.

Hoe kom je van die hoge internationale transactiekosten af?

De beproefde methode voor het verzenden of ontvangen van een betaling over de grenzen heen is de overboeking. Maar een overboeking is enigszins gecompliceerd, prijzig en het duurt even voor internationale overschrijvingen.

PayPal lost veel van deze problemen op, maar de kosten zijn niet onder controle voor die internationale betalingen via PayPal. Ik heb onlangs gekeken hoe mijn internationale klanten mij betalen voor diensten. In de loop der jaren heeft PayPal ongeveer 6% -8% van mijn inkomen binnengehaald.

Wisevroeger TransferWise is de oplossing. Het is niet perfect, en het heeft een beetje een leercurve, maar als je je eenmaal op je gemak voelt op het dashboard, Wise is net zo gemakkelijk te gebruiken als PayPal - en de kosten worden aanzienlijk verlaagd.

Ga naar boven

Wise (vroeger TransferWise) Gebruik en voordelen

  • De vergoedingen voor Wise zijn aanzienlijk lager dan betalingsopties zoals PayPal en Stripe.
  • Het platform maakt voor u een account zonder grenzen aan voor het accepteren van meer dan 30 valuta's.
  • In andere landen kunt u bankgegevens aanmaken. Een in de VS gevestigd bedrijf kan bijvoorbeeld een EUR-betaalrekening hebben en betalingen op die rekening ontvangen.
  • Alle transfers houden vast aan de reële wisselkoers, in tegenstelling tot andere diensten die kosten in rekening brengen of verouderde marktwisselkoersen gebruiken.
  • E-commerce bedrijven kunnen leveranciers over de hele wereld snel uitbetalen en worden betaald van klanten in verschillende valuta's.
  • De valuta's die u verstuurt of ontvangt, worden automatisch omgerekend naar uw eigen valuta.
  • Het is een geweldig betalingssysteem voor nomaden of freelancers, aangezien u zich geen zorgen hoeft te maken over hoge kosten en u in elke valuta wordt betaald.
  • Er is een optie om valuta op uw internationale bankrekeningen achter te laten. Dit is handig als u tijd in andere landen doorbrengt of uiteindelijk aannemers met diezelfde valuta moet betalen. Het is niet nodig om het geld om te zetten!
  • Wise integreert naadloos met belangrijke factureringssoftware en ontwikkelaars hebben toegang tot de API om te integreren met hun eigen systemen.
  • Met batchbetalingen kunt u gemakkelijk geld naar uw werknemers over de hele wereld sturen.
  • Persoonlijke betalingen werken goed op Wise ook. Het is een meer betaalbare manier om geld over te maken naar familieleden in andere landen of studenten die in het buitenland studeren. PayPal en bankoverschrijvingen zijn vaak veel duurder dan Wise.
  • Uw ontvanger of betaler hoeft geen Wise rekening om geld te ontvangen of te verzenden. Dit is een groot voordeel, aangezien de meeste concurrenten eisen dat de persoon aan de andere kant van de transactie een rekening heeft, wat een belangrijke belemmering vormt voor internationale zaken.

Ga naar boven

Bedrijfsaanbod van Wise (Vroeger TransferWise)

Wise is niet voor iedereen. Als u een online winkel of freelance-bedrijf heeft in de Verenigde Staten en al uw klanten en klanten zich in de Verenigde Staten bevinden, kunt u betaald worden via ACH-overschrijvingen, PayPal Business Payments ($ 0.50 transactiekosten bij gebruik met bepaalde factureringssoftware). ,) of goede oude cheques. U hoeft ook geen internationale creditcard- of PayPal-kosten te betalen als u in het binnenland werkt.

daarom Wise is voor online winkels, aannemers, freelancers en elke organisatie of individual moe van hoge vergoedingen en lage transparantie als het gaat om internationale betalingen en valutakoersen.

Wat zakelijke producten en diensten doen? Wise aanbod?

  • Een rekening met meerdere valuta's voor het verzenden, accepteren en aanhouden van meer dan 50 valuta's.
  • Een optie om gratis overschrijvingen te ontvangen met uw eigen lokale bankrekeninggegevens in USD, GBP, EUR, AUD, NZD en PLN.
  • Een gestroomlijnd systeem voor het betalen van facturen aan buitenlandse aannemers.
  • Een optie om uw eigen internationale klanten vrijwel gratis te factureren.
  • Maandelijkse overzichten om uw transacties bij te houden, komen belastingtijd.
  • Een e-commerce betalingsplatform om wereldwijde leveranciers te betalen en Amazon te accepteren en Stripe uitbetalingen gratis.
  • Betalingsautomatisering met hulp van de Wise API.
  • Tools om betalingen rechtstreeks naar individuals zoals familie en vrienden zonder enige kosten of verkeerde voorstelling van markttarieven.
  • Een internationale pinpas voor lokaal gebruik in veel landen.

👉 Vergeet niet onze te bekijken Wise beoordelen.

Ga naar boven

Hoe te gebruiken Wise – Een account instellen

De Wise betalingsproces zal voor sommige mensen vreemd lijken. Het is echter een eenvoudig proces dat een snelle, gratis accountaanmelding en een paar verificatie-elementen vereist.

Ga om te beginnen naar de Wise van de.

Klik op de knop Registreren.

Wise brengt u vervolgens naar het dashboard met informatinformatie over hoe u uw identiteit en account kunt verifiëren.

Ook hiervoor ontvang je waarschijnlijk een e-mail.

Uw identiteit verifiëren

Net als bij alle financiële instellingen, Wise, wil een identiteitskaart in zijn bestand hebben zodat hij weet wie de dienst gebruikt. Het hangt af van waar u uw geldoverboeking naartoe stuurt, maar dit zijn de algemene regels.

Wisevroeger TransferWise, vraagt ​​om een ​​van de volgende documenten ter identificatie:

  • Een rijbewijs met foto (niet geldig voor inwoners van Nieuw-Zeeland die NZD verzenden).
  • Een fotopaspoort (interne Oekraïense en Russische paspoorten zijn niet toegestaan, dus die inwoners moeten hun rijbewijs of internationale paspoort gebruiken).
  • Een nationale identiteitskaart (Nigeriaanse ID's moeten de meest recente versie zijn).

Ga naar boven

Hoe te gebruiken Wise om internationale e-commerce en factuurbetalingen te accepteren

Stel dat u een van de volgende bent:

  • Een e-commerce winkeleigenaar die facturen verzendt voor internationale betalingen.
  • Een freelancer of contractmedewerker met internationale klanten.
  • Een eigenaar van een online winkel die internationale creditcards en online betalingen accepteert via Stripe en Amazon-betalingen.
  • Een verkoper van online abonnementen of terugkerende producten / diensten bij internationale klanten.

Ongeacht in welke van die categorieën u valt, Wise werkt voor iedereen ongeveer hetzelfde.

  1. Je opent een Wise account.
  2. U activeert alle ontvangende accounts die nodig zijn.
  3. U geeft uw accountgegevens aan de betaler.
  4. Dan Wise converteert en geeft het geld aan u, met echte wisselkoersen en extreem lage kosten.

Ga naar boven

Internationale betalingen accepteren

U kunt op twee manieren worden betaald:

  1. Uw klant / cliënt geld laten overmaken naar een Saldo-rekening.
  2. Uw klant / klant geld laten overmaken naar een ontvangersaccount.

Wat is het verschil?

Een balans is een online bankrekening die u in een bepaalde valuta aanhoudt. U kunt een saldo van EUR, GBP of USD openen om lokale overschrijvingen te ontvangen. Saldi zijn het meest logisch als u van plan bent die valuta te gebruiken voor andere zakelijke of persoonlijke uitgaven, zoals het betalen van aannemers of het kopen van sandwiches tijdens uw reguliere zakenreizen van de VS naar Groot-Brittannië. Als u geen geld in andere valuta's hoeft uit te geven, is er niet veel reden om tegoeden in die valuta's aan te houden. Ik accepteer bijvoorbeeld betalingen voor mijn bedrijf in GBP en EUR. Maar ik heb ook geen saldo nodig, omdat al mijn uitgaven in USD worden gedaan.

Een ontvanger-accountis het standaardaccount waar geld naar toe gaat wanneer iemand u in een specifieke valuta betaalt. U kunt een Saldo-account markeren als de primaire ontvanger voor een specifieke valuta. Dit leidt het geld naar de juiste rekeningen en voorkomt onnodige overschrijvingen of conversies. Zo heeft u misschien meerdere EUR-rekeningen, maar wilt u er slechts geld voor hebben. In aanvulling op, Wise zet automatisch geld om als het nodig is voor verzending naar ontvangersaccounts. Een voorbeeld zou zijn voor mijn eigen freelance bedrijf. Al mijn geld gaat uiteindelijk naar mijn USD Chase-account. Dus ik heb dat mijn primaire Recipient-account gemaakt. Ik factureer in USD, en als iemand mij in Euro of GBP (of een andere valuta) betaalt, wordt deze geconverteerd en als USD op mijn Chase-account geplaatst. Het is vaak niet nodig om een ​​betaling op een Saldo-rekening te krijgen als u die valuta niet zelf gebruikt.

Ga naar boven

Werken met Wise Laboratoriumbalansen

In uw Wise dashboard, klik op het tabblad Saldi. Er is ook een Wise app met dezelfde menu-items.

Wise genereert een bankrekening (deze wordt gecategoriseerd als een lopende rekening) met details als de volgende:

  • Rekeninghouder.
  • Rekeningnummer.
  • Bank adres.

Elke valuta heeft verschillende accountgegevens. EUR-rekeningen gebruiken bijvoorbeeld IBAN- en SWIFT-bankcodes, terwijl USD-rekeningen dat wel hebben ACH routeringsnummers.

Ga naar boven

Hoe helpen deze bankgegevens u om betaald te worden?

U kunt op twee manieren worden betaald:

  • Vraag uw aannemer/betaler om een Wise rekening. Ze kunnen dan het e-mailadres opzoeken dat aan uw account is gekoppeld en de betaling rechtstreeks naar u verzenden.
  • Geef die bankgegevens aan de betaler. Ze kunnen ze vervolgens invoeren voor een overboekingsbedrag van hun eigen lokale bankrekening.

Nadat de betaling is gedaan, ontvang je e-mails en dashboardmeldingen waarin staat waar het geld is en hoe lang het duurt om je account te bereiken.

Ga naar boven

Werken met Wise Ontvangersaccounts

Zoals besproken in de vorige secties, is een Ontvangersaccount het standaardaccount waarin valuta's terechtkomen.

Mogelijk hebt u meerdere EUR-rekeningen. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat u er een instelt als uw primaire ontvanger. Zo gaan alle betalingen in EUR naar die rekening.

Ontvangersaccounts werken ook om de noodzaak van meerdere overdrachten en conversies te elimineren.

Een voorbeeld is een e-commerce winkel of serviceprovider die alleen van plan is om alle betalingen naar hun lokale valuta te routeren. Mijn aannemersbedrijf heeft internationale klanten die in meerdere valuta betalen. Ik betaal echter nooit rekeningen of mijn eigen werknemers in iets anders dan USD. Daarom heb ik liever gewoon een primaire USD Ontvanger-account. Vervolgens factureer ik klanten in USD, ze kunnen betalen in elke valuta die ze willen, en Wise converteert het voor mij en laat het op mijn USD-account vallen.

Om een ​​Ontvangersaccount te koppelen, klikt u op het tabblad Ontvangers in de Wise dashboard.

Ga naar boven

U maakt hier geen nieuw account aan. Dit is voor het koppelen van een bestaande bankrekening.

U kunt details toevoegen van een van uw Wise Saldo rekeningen of typ zelfs de details van uw lokale bankrekening (dat is wat ik doe voor mijn bedrijf, aangezien ik wil dat alles daarheen gaat).

Kies de valuta van de bankrekening. Markeer of het een persoonlijk of zakelijk account is, vul dan alles in zoals uw volledige naam en alle bankgegevens die nodig zijn voor die valuta (IBAN, routeringsnummer, SWIFT-code, IFSC-code, enz.).

Controleer nogmaals of de cijfers en spelling precies goed zijn. Anderwise, zullen er vertragingen optreden bij uw overboekingen en conversies.

Klik op de knop Bevestigen om de bankrekening te koppelen.

Jij stuurt

Totale vergoeding-

Hoeveelheid TransferWise zal converteren-

tarief-

voortzetten

Ga naar boven

Hoe te gebruiken Wise: Het is een goed idee om op kosten te besparen en snelle internationale geldoverdrachten te doen/ontvangen

Wisevroeger TransferWiseis een aangename verrassing voor online winkels, freelancers, aannemers, reizigers, expats, internationale studenten, nomaden en leveranciers die betalen en betaald krijgen van bedrijven en individuals buiten hun eigen land.

Het is gemakkelijk om deze geldoverboekingsservice te gebruiken als u de interface eenmaal begrijpt (we raden u aan op Google te zoeken en de vele blogposts te lezen van Wise,) PayPal en bankkosten worden tot bijna niets geëlimineerd, en u kunt verschillende valuta's in uw rekeningen houden.

Als u vragen heeft over het gebruik: Wise, of andere valutatransferbedrijven, laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Hoe te gebruiken Wise (voorheen TransferWise) om over de grens te betalen of betaald te krijgen (zonder hoge kosten) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated:

Views: 6472

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.